Suar hout is een hardhoutsoort dat voornamelijk groeit in de tropische gebieden, de locale bevolking noemt het ook wel ‘‘Samanea Saman’’ en het komt veelvuldig voor in landen als  Thailand, Indonesië, Brazilië, en zelfs op Hawai. De boomstam kenmerkt zich door de grillige en soms magistrale vlammen van de nerven, daarbij is geen enkel blad of boomstamtafel hetzelfde en dus uniek te noemen.

Omdat dit houtsoort veel voorkomend is en ontzettend snel groeit (zo’n 1,5 meter per jaar) is dit geen beschermd houtsoort en wordt Suar al jaren lang gebruikt in de meubel industrie. Al onze meubels zijn voorzien van een V-legal certificaat die garandeert dat al onze boomstamtafels legaal zijn gekapt in de daarvoor bestemde boomkwekerijen.

 

Onze expertise is gegarandeerd kwaliteit

Met onze passie voor vakmanschap, natuur, en design leveren wij unieke handgemaakte producten. Wij selecteren persoonlijk de beste stukken om zo ons merk van topkwaliteit te kunnen voorzien. Daarbij controleren wij de vochtgehaltes in het hout (onder de 17% vocht) om zo in de toekomst de werking van het blad te minimaliseren.

Al onze bladen zijn minimaal 10cm dik uitlopend tot soms 12 cm dikte, daarbij zijn er in de breedtes aan beide uiteindes 2 lange draadstaalijzers in het blad verwerkt om alle onzekerheid tegen scheuren in de toekomst tegen te gaan.

 

Specialistische afwerkingen

Omdat achter elk merk specialismes schuilen, is die van het merk ‘’ By Nature Living ‘’  de afwerking. Wij zorgen dat elke manier van afwerking, denk aan Olien, Waxen, Lakken (Blanke en Dekkende laksystemen) tot zo diep in de puntjes is geperfectioneerd, dat er vrijwel geen ruimte meer over is voor verbetering.

De bladen worden door onszelf gespoten en voorzien van 3 lagen Olie, verf, lak, of wax, perfect voor elke belasting van het blad.

 

Onderstellen

Onze onderstellen zijn allemaal vervaardigd uit stalen kokers, waardoor de onderstellen onbehandeld al een mooie industriële look geven. Als u er voor kiest om de onderstellen niet te laten poeder coaten op kleur, zorgen wij ervoor dat elk onderstel is voorzien van een transparante afwerking zodat de stalen onderstellen niet vettig meer zullen aanvoelen, en tevens niet meer zullen afgeven. Daarbij is natuurlijk het poeder coaten van een onderstel op kleur ook goed mogelijk, en vrijwel in elke RAL-kleur te verkrijgen.

Kortom, vrijwel alles is bij ons op maat en wens te verkrijgen en denken graag met u mee.